tiistai 24. toukokuuta 2011

Salaattitrilogia, osa III

Edellisestä salaatista yli jäänyt parsakaali löysi tiensä lautaselle heti seuraavana päivänä. Kuukauden parsakaalikiintiö tuli samalla aika hyvin täyteen, meistä ei ole nyt hetkeen kommunikoimaan toistemme kanssa.

Alla oleva resepti on häikäilemättömästi ryöstetty Eeva Kolun Voisilmäpeliä-blogista. Eeva osaa hommansa, Voisilmäpeliä on ehdoton ykkössuosikkini mitä tulee ruokablogien maailmaan. Olen toteuttanut Voisilmäpelin pohjalta lukuisia ohjeita, eikä kertaakaan ole mennyt pieleen. Eeva vaikuttaa muutenkin aika ihanalta. Sillä on kiva tyyli ja se osaa kirjoittaa todella hyvin. Välillä minusta tuntuu että Eeva on kadonnut sisareni, niin yksi yhteen tuntuvat meillä mieltymykset, ajatukset ja koko elämänkatsomus kulkevan.

Hei kaikille, Olen Heini, 22-vuotta ja stalkkeri. "Hei Heini."


Viime lauantaisena Ravintolapäivänä vierailimme Eevan ja muutaman muun bloggaajan yhteistyön hedelmässä, päivän ajaksi ravintolaksi muuntautuneessa gTIEssa. Kuten arvata saattaa, kolmen ruokalajin kattaus viineineen ei tuottanut pettymystä. Chipotle-hummusta, retiisisalaattia, bataattifocacciaa, chili-papu-muhennosta, chili-suklaakakkua inkiväärikermalla... Kameralle olisi ollut töitä, mutta hyvin pärjättiin ilmankin. Ravintolapäivässä on jotain uskomattoman sympaattista ja ihanaa, ihastuin ideaan välittömästi ja pienen harkinnan jälkeen halusin itsekin mukaan. Smoothiebaari mielessä olin jo klikkaamassa itseäni joukon jatkoksi, mutta ilmoittautumisaika oli tietenkin umpeutunut edellisenä päivänä! Harmi sinänsä, mutta elokuussa aika voi olla taas otollinen, silloin nimittäin suuren suosion saanut tempaus järjestetään huhun mukaan uudelleen.

Mutta niin, se parsakaali. Luonnollisesti lähdin selvittämään puolikkaan palasen käyttömahdollisuuksia Voisilmäpelistä, ja törmäsin tähän astetta tuhdimpaan salaattiin (termi yhä löyhemmin ymmärrettynä). Koska kaapissani majailivat valmiiksi kaikki muut reseptin peräänkuuluttamat ainekset pekonista dijoniin, en tohtinut vastustaa kohtaloa.

Parsakaali-pekonisalaatti (lautasellinen)

puolikas parsakaali
3 siivua pekonia
puolikas punasipuli
kourallinen cashew -pähkinöitä

vajaa 2 rkl majoneesia
1/2 rkl sitruunamehua
1/4 tl dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
(tai jotain)

Silppua pekoni ja tiristä pannulla, lisää halutessasi myös viipaloitu punasipuli ja pähkinät (itse käytin muistaakseni raakana). Kun pekonisiivut ovat viittä vaille valmiita, lisää pieneksi pilkottu parsakaali ja kääntele vielä hetki. Tämänkin vaiheen voi skipata, parsakaali menee raakanakin ja on luonnollisesti siten terveellisempää. Pekoni onkin reseptissä ainokainen, jolle paistaminen on välttämätöntä. Kumoa valmis tuotos lautaselle ja sekoita joukkoon jo yhteen sekoittamasi kastikeainekset.

Eeva suosittelee tätä perunasalaatin korvikkeena erinäisiin kalenterijuhliin tai muihin kissanristijäiseen. Itse suosittelen sitä ihan muuten vaan. Ach so. Mitä muuta nyt voi toisaalta odottaa ruokalajilta, joka sisältää pekonia, ja jota voi silti kutsua salaatiksi. Valmistusvaiheessa taisi tosin käydä mittavirhe, tätä ei nimittäin jäänyt yhtään yli. Suosittelen tekemään varmuuden vuoksi tupla-annoksen.
  

2 kommenttia: