lauantai 14. toukokuuta 2011

Salaattitrilogia, osa II

Perus tankoparsojen lisäksi myös parsakaalia myydään tällä hetkellä varsin huokeaan hintaan - sattumaako? Ostin toki, kun halvalla sai. Perinteisen lisukkeeksi keittämisen sijaan halusin tarjota parsakaalille pääroolin illan menyyssä. Herätin samaisena iltana henkiin talvilomilla olleen juoksuharrastuksen, ja tämän innoittamana yltiömäisen tervehenkinen meno jatkui myös lautasella kokoamalla yhteen kaapissa majailevia perusaineksia. Parsakaalin ja kikherneiden ympärille rakentuva lämmin salaatti oli sellaista proteiinien juhlaa, että kaikkien ravintoarvoistaan tietoisien, alakarppaajien tai muuten vaan hyvästä ruoasta pitävien olisi syytä kokeilla sitä pikimmiten!



Lämmin parsakaali-kikhernesalaatti (lautasellinen)

1 salottisipuli
puolikas parsakaali (sellainen 300 g mitä ne nyt on)
reilu kourallinen käyttövalmiita kikherneitä  (tölkistä, tai itse liotettuna ja keitettynä)
tomaatti
sopiva pala parmesaania
siemeniä (auringonkukka, kurpitsa, sesam...)

kastikkeeseen:
1/2 tl sinappia (itselläni vanhanaikaista kokonaisilla siemenillä)
1/2 rkl omenaviinietikkaa
1/2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Siivuta salottisipuli (voi käyttää myös punaista) ja freesaa oliiviöljytyllä pannulla kuultavaksi. Lisää pieniksi pilkotut parsakaalit ja kuullota. Kun kypsyys on mieleinen (parsakaaliahan voi syödä myös raakana), eivätkä salottiviipaleet ole vielä kärähtäneet, lisää kikherneet. Paista vielä hetki kunnes kikherneet ovat lämpimiä. Kumoa lautaselle, sekoita joukkoon kuutioitu tomaatti. Valmista kastike ja MAISTA ennen kuin sekoitat joukkoon, määrät noin arvioita. Vuole päälle parmesanlastuja ja viimeistele haluamillasi siemenillä.

Vielä astetta kevyemmän annoksesta saisi varmasti höyryttämällä parsakaalin, käyttämällä sipulin raakana ja lämmitämällä kikherneet esimerkiksi mikrossa. Kummin päin vaan, tehkää tätä. Oli erinomaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti