perjantai 10. kesäkuuta 2011

Time of the season

Taas on se aika vuodesta.

Se ärsyttävä aika vuodesta, jolloin aterioita aletaan nauttia loisteputkien valossa ja jolloin ruoat siirtyvät kauniilta kermanvalkoisilta Teema-lautasilta muovirasioihin. Työpaikan taukotilaan en kuitenkaan aio jalallani astua ennen kuin taivaalta sataa rakeita. Kunhan ruoka on kesäistä, ja aurinko porottaa niin että tavaran vastaanottolaiturin ritilänäkin tunnettu lepolassi polttelee ihoa, voi laittaa silmät hetkeksi kiinni ja kuvitella elävänsä vapaaherran elämää.

Varaslähtö juhannukseen: halloumi-kasvisvartaita ilman vartaita ja grilliä. Kyytipojaksi ylijääneitä kikherneitä, jotka marinoin tilkassa oliiviöljyä, sitruunamehua, chiliä, mustapippuria ja suolaa. Kun lisäsin joukkoon vielä sesaminsiemeniä havahduin yhtäkkiä todellisuuteen: pitelin käsissäni raakahummusta! Sensaatio!

Oi, (uuni)grillatut kasvikset. Ajastetun postauksen ilmestyessä kesken tarkkoja rutiineja noudattavan lounastaukoni olette todennäköisesti huvenneet jo parempiin suihin. Mutta enää kaksi viikkoa vuoden pisimpään päivään, ystävät! Jossain päin Pohjois-Karjalaa allekirjoittaneella on silloin hot date muutaman kesäkurpitsan, munakoison, paprikan ja halloumikimpaleen kanssa.

Kauden parhaat kasvikset, kauden paras biisi. Vuodesta toiseen.

The Zombies -Time Of The Season by TOOLOUDMUSIC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti