keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

On aika hiljaa kiittää

...ja kättä puristaa, nyt meidät yhteen liittää vaan muistojemme maa! Paitsi että ei liitä, uskaltanenTerhin puolesta väittää, ainakaan missään kauhean haikeissa tunnelmissa.

Jäähyväiset eräälle opiskelijaluukulle jätettiin melko epäkoulumaisissa tunnelmissa.







Oma panokseni muuttoon: kaksi ruuvimeisseliä ja salaatti.

Munakoiso-Sinihomejuustosalaatti

munakoiso
salaattia
tomaattia
punasipulia
mieleistä sinihomejuustoa (jotain vähän tymäkämpää kuin Castelloa, toim.huom.
Helsinkivinkki: juustokauppa Lentävä Lehmä)

oliiviöljyä, balsamicoa, chiliä, mustapippuria, suolaa (valkosipulia)

Viipaloi munakoiso ja itketä halutessasi. Tee sillä aikaa salaattipohja salaatista ja tomaatista. Siivuta punasipuli ja paista öljyssä hiljaisella tulella, kunnes sipuli näyttää mukavan karamelisoituneelta. (Voit lisätä joukkoon lorauksen balsamicoa ja auttaa karamelisoitumista sokerilla). Siirrä salaatin joukkoon, käännä levyä isommalle ja paista munakoisoviipaleita sopivassa määrässä öljyä. Munakoisot kykenevät imemään itseensä tarvittaessa litroittain öljyä, joten kuivan oloista pannua ei pidä säikähtää. Mausta koisot halutulla määrällä chiliä, mustapippuria ja balsamicoa. Valkosipulin luulisi sopivan myös, mutta tämä näin jälkiviisautena. Lisää suolaa maun mukaan, itkettämisen seurauksena sille ei välttämättä ole edes tarvetta. Ymppää valmiit koisoviipaleet muiden salaattiaineisten joukkoon, heittele päälle sinihomejuustoa krouveina paloina, rouhi päälle mustapippuria ja kruunaa koko komeus oliiviöljyllä.

Täydellistä ruokaa loppusiivoukseen tai mihin tahansa muuhun epästabiiliin tilanteeseen. Edellisen kerran tätä loihdittiin keskellä reppureissaajan arkea muuan aucklandilaisessa hostellissa. Hyvä ruoka toimii myös tien päällä, testattu ja tutkittu juttu.


Ai niin. Voi tähän laittaa paahdettua paprikaakin. Niin tai näin, hyvät näköalat = voitto.



HOAS, over and out!
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti