keskiviikko 14. joulukuuta 2011

A knight in a shining armour

Hyvää ensimmäistä täysin vapaata päivää minulle! Päivä on ensimmäinen laatuaan miesmuistiin. Heräsin siihen mojovan pääkivun saattelemana, mutten anna sen lannistaa itseäni. Kunnollinen tyyny auttaisi, mutta nopeampi ratkaisu löytyy keittiössä leijailevasta kanelin tuoksusta.

Köyhät tai rikkaat ritarit ovat allekirjoittaneen mielestä täysin pätevä ja ravitseva aamupala keskellä viikkoa. Oikeastaan tekeleeni eivät ole kumpiakaan, vaan amerikkalaistettua versiota nimeltä french toast. Periaate on sama, leipä ei  - adjektiivi french on siksi mielestäni lähinnä irvokas valinta ruoan jenkkivariaatiota kuvaamaan. Ranskassa, toisin kuin Yhdysvalloissa, tunnetaan käsittääkseni muitakin leipätyyppejä kuin suojakaasuun pakattu valmiiksi siivutettu paahtoleipä.

Sellaista minulla kuitenkin oli kiitos viime viikon BLT-bakkanaalien. Onneksi ritareiden/french toastin juju on siinä, että ankeampikin käntty taipuu herkulliseksi, kun sen uittaa kananmuna-maito seoksessa ripauksella kanelia. Kyytipojaksi mitä kaapista sattuu löytymään, mutta ainakin siirappia.



French toast
(niin monelle kuin haluat)

mielipaahtoleipääsi - jos olisimme jenkeissä, käyttäisin joko fruit & nutia tai cinnamon swirliä
kananmunia yksi tai kaksi
loraus maitoa
kanelia

Riko kananmuna/t ja lorauta sekaan hieman maitoa, eli toimi kuin olisit tekemässä munakasta. Sekoita hyvin ja lisää ripaus kanelia. Leikkaa leipäviipaleet kolmioiksi ja uita munamaidossa molemmin puolin. Paista kuumalla pannulla kullanruskeiksi, suosittelen paistamiseen voita. Tarjoile hillon, jäätelön, kermavaahdon, maapähkinävoin tai vastaavan elämänlaatua välittömästi parantavan lisäkkeen kanssa.
   

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että vielä osataan laittaa vanhoja, kunnollisia, ravitsevia aamiaisia!

    VastaaPoista