tiistai 8. marraskuuta 2011

Paras papupata

Seuraava sunnuntaikoomaa suuresti helpottanut resepti olkoon tribuutti nyt jo edesmenneelle Voisilmäpeliä-blogille. Eeva, sinun reseptisi ovat lähes yksinomaan vastuussa siitä, että minä innostuin ruoasta. Kombinaatio osaava kirjoittaja ja samaistuttava hahmo (niin ruokatottumustensa kuin elämäntilanteensakin puolesta) osoittautui äärimmäisen koukuttavaksi, ja pian löysinkin itseni paitsi kahlaamasta läpi blogin mittavaa arkistoa, myös toteuttamassa sieltä löytämieni helmiä omassa keittiössäni.

Lepää siis rauhassa, Voisilmäpeliä. Sikäli kun se on Cyber-aikana edes mahdollista. Tulee mieleen eräs Frendien lukuisista kuolemattomista lainauksista:

So, I just finished this fascinating book. By the year 2030, there'll be computers that can carry out the same amount of functions as an actual human brain. So theoretically you could download your thoughts and memories into this computer and-and-and... live forever as a machine!

Ross, kuulen sinua jo vuonna 2011. Minunkin mielestä idea on paitsi äärimmäisen kiehtova, myös kannatettava. Toivottavasti Voisilmäpeliä ei sulje virtuaalisia oviaan koskaan, vaan jää tiedon valtaväylälle elämään, no, ihan blogina vaan.


Chorizo-papupata (kahdelle)
Voisilmäpelin reseptistä varioituna

1 tlk käyttövalmiita kidneypapuja
Sopiva pätkä chorizo-makkaraa (Eeva sanoo 100 g, minä en omista vaakaa)
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1/2 lihaliemikuutio
1 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
suolaa, pippuria
vettä
sokeria

Kuullota silputtua sipulia, valkosipulia, juustokuminaa ja chiliä tilkassa öljyä. Lisää siivutettu chorizo ja kääntele kunnes palaset ovat saaneet hieman väriä. Lisää huuhdotut ja valutetut pavut sekä tomaattimurska. Kaada joukkoon vettä mentaliteetillä "koostumus hieman liian löysäksi" ja kiehauta. Lisää liemikuution puolikas, tarvittaessa vielä hieman suolaa, ja rouhi perään runsaasti mustapippuria.  Jätä liedelle hautumaan vajaaksi puoleksi tunniksi. Lopuksi tarkista maku, pyöristä halutessasi ripauksella sokeria (tomaatti tykkää) ja tarjoile ranskankerman kanssa.

Säilyy pataruoille luonteenomaisesti erinomaisena seuraavaan tai sitä seuraavaan päivään.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti