maanantai 14. marraskuuta 2011

191111 PIILOON

Mainostettakoon röyhkeästi vielä tälläkin foorumilla:


Kuten aiemmat vihjailut ovat antaneet olettaa, osallistumme ystäväni Terhin kanssa tämän viikon lauantaina kolmannen kerran järjestettävään Ravintolapäivään ravintolallamme Piilo.

Piilo tarjoilee nimensä mukaisesti piiloja. Käsite piilo saattaa olla tässä vaiheessa vielä hieman hämärän peitossa, mutta tilanne tulee pian muuttumaan. Piilon missiona on nostaa 90-luvun lastenkutsuilta tuttu nakkipiilo takaisin arvoiseensa, siis varsin korkeaan asemaan. Jonkinlaista suvantovaihetta nakkipiilon suosiossa on ollut aistittavissa jo pidemmän aikaa, emmekä ole tilanteeseen yhtään tyytyväisiä. Sillä kuka nyt ei pitäisi nakkipiiloista? Ruokalaji on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas! Nakki hyvä, voitaikina hyvä - yhdessä vastuttamattoman maukas kombinaatio. Ravintoarvoilla ei piilon kohdalla paljoa kehuskella, mutta joskus (tai aika usein) ruoassahan tärkeintä on tunnelma ja fiilis.

Piilon antimet eivät rajoitu nakkiklassikkoon, vaan lähdimme työstämään ideaa vähän kunnianhimoisemmalle tasolle. Ajan hengen mukaisesti lippulaivatuotteesta on saatavilla myös vegeille sopiva soijanakkiversio, nakkopiilo. Kolmas suolainen vaihtoehto löytyy piilotetusta tujakan ikääntyneestä cheddarista, makean ystävät voivat taas valita kylkiäisiksi vielä piilo Tatinin tai Schwarzwaldin inspiroiman suklaa-kirsikkapiilon. Jotta mahdollisuus kikkailuun säilyisi myös kaiken oletettavissa olevan tohinan keskellä, löytyy listan hänniltä vielä BYO-piilo. Mikään turhan yksinkertainen ei ole ennenkään kiinnostanut.

Piilo toivottavaa kaikki nostalgian riivaamat kanssakansalaiset tervetulleiksi matalaan majaansa puoliltapäivin aina iltakuuteen saakka. Toimipaikka sijaitsee Vallilassa, osoitteessa Mäkelänkatu 42 a 7. Kaikille stalkkereille tiedoksi: sieltä minut löytää myös muina ajankohtina.

Kannattaa käydä ilmoittautumassa ja tutustumassa Piilon FB-tapahtumasivuilla, siellä lisää käytännön informaatiota


Huono puoli tässä piilotustouhussa on se, ettei itse pääse kiertämään muiden ravintoloita. Ilmoittautuneita on jo tässä vaiheessa enemmän kuin koskaan aiemmin, ja tarjonta vaikuttaa varsin monenkirjavalta. Helsingin ravintoloista ehdoton suosikkini on Vuosaaressa sijaitseva Ravintola Roosa, jossa on ehkä symppiksimmän isän toimesta tarjolla tyttärensä Roosan syntymäpäivien rääppiäisherkkuja. Muitakin hauskoja löytyy, esimerkiksi Töölön Vappu-teemainen Valpuri, Kalliossa brasilialaista tarjoileva Canarinho sekä Wannabe Ballerinojen Wannabe Restaurant Kampissa.

Ravintolapäivään osallistuminen on siintänyt haaveissa aina toukokuun ensimmäisestä tempauksesta lähtien. Ajatus Piilosta syntyi toisena Ravintolapäivänä elokuussa, ja siitä eteenpäin konseptia onkin hiottu lähes yötä päivää. Koko projekti on ollut jo tähän mennessä mielettömän hauska, eikä voi kun toivoa, että myös itse päivästä tulee menestys! Toisaalta luulen, että tässä ei voi kun voittaa - joko myymme kaikki näpertämämme piilot suurella menestyksellä tai teemme tietynlaisen mahalaskun, mutta saamme syödä kaiken itse.

Lauantaina kello 12-18 ohjelmassa siis walk down the memory lane! Tahdittamassa vanhat tutut Eagle-Eye Cherrystä Alexiaan. En malta odottaa!



Nähdään Piilossa!
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti