sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Aina joku lähtee


Kun huomattava osa koko kesän ympärillä pyörineestä lähipiiristä hajaantuu lyhyen ajan sisällä palasiksi ympäri maailmaa ottaa se kuulkaas koville. Terveisiä vain Englantiin, Islantiin, Uuteen-Seelantiin ja Saksaan.

Melankolisissa tunnelmissa keitin itselleni kupin kuumaa. Cafe de Nopalista saa satavarmasti Suomen parasta kaakaota - siellä on ymmärretty ympätä joukkoon chiliä ja kunnolla. Chilikaakaosta á la traaginen nuori nainen ei voida puhua Nopalin juoman kanssa samassa lauseessakaan, mutta kyllä se paremman puutteessa asiansa ajoi. Rääppijä suosittelee: nesteeksi puolet maitoa ja puolet kermaa.



Vahvan ihmislapsen chilikaakao

2 tl tummaa kaakaojauhetta
1 tl tummaa sokeria
1/2 - 1 tl chilijauhetta
reilu 2 dl maitoa, mahdollisimman rasvaista sellaista, kurri on tässä kilpailussa armotta paperitiikeri

Sekoita jauheet ja sokeri, lisää kuumennettu maito. Uskomatonta, että kirjoitan tällaiselle ikiaikaisuudelle reseptiä. Olkoon - kirjoittaminen on terapeuttista, siinä missä suklaakin. Sitäkin saatoin tiputtaa kupin pohjalle palasen.




Keittiöni on epämääräisten ruskeiden läikkien peittämä, tahroja on myös valkoisessa paidassa. Kaakaon jälkeen leivoin vallilalaisille insinööreille kaksi Guinness-kakkua. Toinen on vielä uunissa, joten asiasta lisää myöhemmin.

Hellikää, kähmikää, rapsutelkaa ja silitelkää toisianne. Maailmassa ei ole koskaan liikaa halauksia tai kaakaomukillisia. Nyt on jo teitä kaikkia ikävä.

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti